fbpx

 

Partneren met de Opstartfabriek

Waarom partneren?

De Opstartfabriek heeft een dienst ontwikkeld die werkzoekers – primair werkloze 50-plussers – begeleidt naar beschikbaar werk, door daadwerkelijk vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wij vinden gegarandeerd de weg naar nieuwe kansen middels inspirerende begeleiding, coaching en training.

 De Opstartfabriek biedt ruimte aan partners die onze doelstelling onderschrijven, zoals begeleiding naar werk, stadsontwikkeling, economische activering, bedrijfsfinanciering en bedrijfsmakelaardij.

Kansrijke verbindingen 

Samen werken
Op zoek naar frisse ideeën over arbeidsparticipatie en re-integratie? Ziet u mogelijkheden tot samenwerking?

Gemeentelijke overheid

Gemeenten richten zich voornamelijk op starters en re-integratieactiviteiten en niet op overnames. Dat is jammer, omdat de overname van een gezond bedrijf de kans op succes aanzienlijk verhoogt.

Een goede begeleiding blijkt daarbij essentieel, want zonder gerichte ondersteuning is er weinig tot geen kans op een betaalde baan. De oorzaken hiervan zijn verschillend, maar bestaan meestal uit een combinatie van:

  • Gebrek aan juiste instelling als werknemer
  • Onvoldoende sociale vaardigheden als werknemer
  • Weinig tot geen werkervaring;
  • Gebrekkige scholing;
  • Geen inzicht in relevante kwaliteiten voor ondernemerschap
  • Weinig tot geen bedrijfseconomische kennis;
  • Geen zicht op regelgeving zelfstandig ondernemerschap.

Kandidaten die een beroep doen op de gemeente voor begeleiding naar werk, vormen dan ook een belangrijke doelgroep voor ons: ons assessment-, trainings- en coachingstraject kan juist deze doelgroep begeleiden naar bestaande arbeidsplaatsen.

Bedrijfsleven

Wij zien ook binnen het bedrijfsleven een groeiende behoefte aan toevoegingen op bestaande outplacementtrajecten. Deze kandidaten komen uit een werkende situatie, maar komen door omstandigheden toch weer op de arbeidsmarkt terecht. 

Deze groep heeft over het algemeen een actief netwerk en relevante werkervaring, maar geen ondernemerskennis c.q. ervaring. Vaak is het voor hen moeilijk om weer aan een nieuwe dienstbetrekking te komen. Onze aanpak begeleidt deze werknemers naar een werksituatie met een grote mate van zelfstandigheid en waar gebruik wordt gemaakt van hun jarenlange ervaring.

Brancheverenigingen

Brancheverenigingen worden vaak als eerste benaderd met vragen rond de overdracht van een bedrijf. Met name kleinere ondernemingen ondervinden problemen bij het vinden van geïnteresseerden.

De Opstartfabriek is in staat potentiële kandidaten voor kleinere bedrijven te vinden. Daarbij helpt onze aanpak aspirant-ondernemers inzicht te krijgen in de eigen kwaliteiten. Waar kennis ontbreekt wordt die aangevuld. Daarnaast bieden wij financiële bemiddeling, die ook voor de vertrekkend ondernemer interessant is.

Onze partners 

Janet van Huisstede

De Winkelmeiden

Mike Mossel

Dutch Lions

Mike adviseert, traint en doceert over strategie, leiderschap, management en marketing. Daarbij combineert hij theoretische modellen met zijn eigen ervaring als ondernemer. Hij is oprichter en mede-eigenaar van een aantal profvoetbalclubs in de USA, de Dutch Lions FC . De oprichting hiervan, waarbij miljoenen aan investering werd gevraagd, kwam tot uitvoering midden in de financiële crisis. Inmiddels heeft hij zo’n 60 investeerders binnengehaald in zijn clubs (6) en investeringsbedrijven (2). Mike combineert een goed zakelijk inzicht met lef en strategische durf, wat hem een ideale sparringpartner maakt voor wie zijn ondernemingsplan tegen het licht wil houden

Google+ LinkedIn

Gert Poot

Stip Law

Als advocaat en eigenaar van Stip advocatuur begeleidt Gert ondernemers op juridisch gebied. Voorafgaand aan zijn werkzaamheden voor Stip heeft Gert ervaring opgedaan bij twee grote advocatenkantoren. Gert combineert als advocaat zijn juridische kennis met een creatieve blik en een commerciële focus. Zijn liefde voor het juridische vak draagt Gert graag uit. Daarom geeft hij de cursisten van de Opstartfabriek les over de juridische aspecten van het ondernemerschap.

Google+ LinkedIn

Lizette van Vianen

LaVie Accountants

Lizette is in 2013 gestart met LaVie Accountants. Na jaren voor grote accountantskantoren gewerkt te hebben, wil ze zich meer richten op het adviseren en coachen van mkb-ondernemers. Geen focus op uren, maar op u als ondernemer. Alle processen zijn bij LaVie geautomatiseerd, zo bespaart u niet alleen, maar kunt u sneller beslissen en de ondernemer zijn die u wilt zijn.

Google+ LinkedIn

Joyleen Verhoek

Houweling & Kars

Ik heb een algemene praktijk, met de nadruk op civiele en bestuursrechtelijke zaken. Clienten kunnen bij mij terecht voor allerhande juridische adviezen en procedures.

Facebook Google+ LinkedIn