fbpx

Beginnen met starten

Starten als ondernemer

Startende ondernemers moeten aan veel dingen denken. Niet zo gek dus dat ze tijdens het opzetten van hun bedrijf behoefte hebben aan helderheid en houvast. De Opstartfabriek helpt hun kans op een succesvolle onderneming te vergroten, door ze onder meer bij deze vraagstukken te begeleiden:

  • Hoe haal ik klanten binnen?
  • Hoe regel ik mijn belastingzaken?
  • Hoe hou ik zakelijk en privé gescheiden?
  • Hoe stel ik mijn financiën zeker?

Niet alle startende ondernemers beginnen een eigen bedrijf. Vaak is overname van een goedlopend bedrijf ook een optie. Want elk jaar stoppen gezonde onder­­ne­min­gen en verdampen 80.000 goede banen bij gebrek aan opvolging. De Opstartfabriek begeleidt iedereen die deze stap naar ondernemerschap waagt met training en coaching. Mensen die 49 jaar of ouder zijn kunnen zelfs tijdelijk kosteloos aan dit traject deelnemen, dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer weten?
Meld je aan voor ons seminar en kom meer te weten over onze werkkwijze! Wij leggen je onze werkwijze uit en geven antwoord op jouw vragen.

Wie kan zich aanmelden ?

Iedereen die coaching en training nodig heeft voor de stap naar ondernemerschap, kan zich bij ons aanmelden. Ambitie en de wil om te werken zijn de belangrijkste basisingrediënten voor succes. Na een intake bepaalt u samen met onze adviseurs welke route u wilt volgen. Kennis, ervaring en vaardigheden bepalen de start, de ambitie het doel: een overname of het opzetten van een eigen bedrijf.

Elk traject begint met een persoonlijk assessment, waarna we bepalen welke training en coaching er nodig is. Als u zich bijvoorbeeld verder wilt ontwikkelen als ondernemer, dan kunnen wij 3 tot 9 maanden begeleiding bieden bij het schrijven van een ondernemingsplan, het opstellen van een marketingplan (het vinden van klanten en/of opdrachtgevers) en uiteindelijk het overnemen of opzetten van een bedrijf.

De Opstartfabriek maakt ondernemerschap praktisch realiseerbaar. Onze aanpak gaat uit van de aanwezige kennis en kunde en vult die aan met wat voor het beoogde doel relevant is. Daarbij bieden wij een laagdrempelige toegang tot bedrijfsovernames. Ook bieden wij ondersteuning op het gebied van

  • opbouwen relevante werkervaring,
  • ontwikkelen ondernemerskwaliteiten,
  • bijspijkeren bedrijfseconomische kennis,
  • inzicht in relevante regelgeving,


Ontvangt u een uitkering van het UWV? Wie deelneemt aan ons traject kan mogelijk voor de duur van de training (3 maanden) vrijgesteld worden van sollicitatieplicht. Bij een overname kan, in overleg met uw jobcoach de inwerkperiode tot 6 maanden mogelijk zelfs als scholing gezien worden.