fbpx

Henk Schulp (72) zoekt samen met De Opstartfabriek opvolger met ‘kaasaffiniteit’

Na 24 jaar baas te zijn geweest van Cheeze Connection, vindt Henk Schulp (72) het mooi geweest: “De pensioengerechtigde leeftijd heb ik al even bereikt en het wordt tijd om een opvolger voor mijn kaaswinkel te vinden.” Maar mede door de crisis van een aantal jaar geleden is er nog geen geschikte kandidaat op Henks pad gekomen. Nu werkt hij samen met De Opstartfabriek om een opvolger met ‘kaasaffiniteit’ te strikken. De Opstartfabriek traint ambitieuze, werkzoekende 50-plussers om goedlopende MKB-bedrijven over te nemen. Zo kan Henk met een goed gevoel stoppen en van zijn welverdiende pensioen gaan genieten.  

Hollandse kaas, Franse, Italiaanse en Spaanse kaas, vleeswaren, specialiteiten en belegde broodjes: de Cheeze Connection van Henk Schulp heeft het allemaal. “Toen ik begin jaren ’90 terugkwam uit Nieuw-Zeeland, waar ik een aantal jaar had gewoond, was ik 49 en ik wilde eigenlijk niet meer voor een baas aan de slag gaan. Destijds heb ik deze kaaswinkel overgenomen en ik heb er al die jaren met veel plezier gestaan.

Maar nu is het tijd voor iets anders: pensioen. Alleen, hoe vind je een goede opvolger, als je winkel al een paar jaar te koop staat? Dat verhaal liet hij ergens vallen en via via kwam Henk terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen van de gemeente Rotterdam. “Zij stelden voor om contact op te nemen met De Opstartfabriek. De gemeente ondersteunt dit initiatief, omdat de insteek van De Opstartfabriek is om bestaande bedrijven te behouden en 50-plussers met een ondernemersambitie een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Zo gezegd, zo gedaan.

Na een kennismakingsgesprek met Hans Houweling, was Henk ervan overtuigd dat hij met de Rotterdamse stichting in zee wilde gaan. “Ik zou het stokje heel graag aan een jonger iemand met ambitie voor ondernemen en affiniteit met levensmiddelen willen overgeven. Gelukkig begrijpen ze bij De Opstartfabriek dat ik serieus op zoek ben naar een kandidaat. Ik ben blij dat ze mij bij de zoektocht willen ondersteunen.”

Spreekt het verhaal van Henk u aan en wilt u meer informatie? Bezoek dan ons seminar op 27 juni 2018 in Rotterdam. Inschrijven kan via deze link.

Comments are closed.