fbpx

Leo van Zanten (57) hoopt zijn droom waar te maken: een autopoetsbedrijf

Ondernemen heeft altijd al een plekje gehad in het hart van Leo van Zanten (57) uit Barendrecht. Na een eerdere ondernemerspoging besloot hij om toch voor een baas te gaan werken. Helaas werd hij na verschillende banen in de agrarische sector – onder meer als salesmanager – door inkrimping bij zijn laatste werkgever boventallig. “Daardoor heb ik nu twee jaar geen baan meer. Aan het begin van dit jaar ben ik met De Opstartfabriek begonnen en na het afronden van een zeer leerzaam persoonlijk opleidings- en coachingstraject, zijn we nu op zoek naar een bedrijf dat bij mij past.

En dat bedrijf heeft met zijn grote hobby te maken: auto’s. Iets totaal anders dan de agrarische sector waar hij vandaan komt: “Maar ik vind het nu wel wat om het roer om te gooien en de komende jaren een autopoetsbedrijf te runnen, waar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid is om de auto compleet te laten wassen. Ik ben met De Opstartfabriek nog steeds hard op zoek.”

Rijdende trein
Een half jaar geleden kwam Leo online bij het Rotterdamse initiatief terecht en schreef zich meteen in. “Ik wist al dat ik weer iets voor mijzelf wilde beginnen, maar helaas was het moeilijk om zelf iets op te bouwen.  Ook de Kamer van Koophandel bood geen uitkomst, toen ik vroeg of er bestaande zaken ter overname beschikbaar waren. Vandaar dat het zo fijn is dat De Opstartfabriek wél helpt zoeken bij het overnemen van bestaande ondernemingen en ik de mogelijkheid krijg om op een rijdende trein te stappen.”

Leo – een van de eerste kandidaten van De Opstartfabriek – heeft inmiddels het persoonlijke opleidings- en coachingstraject succesvol afgerond. “Het is heel prettig dat je een half jaar lang iedere week 2,5 uur ‘les’ krijgt en alles te weten komt over het ondernemerschap. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn boekhouding, belastingen, wet- en regelgeving en het maken van een ondernemersplan.”

Een aanrader vindt de toekomstige ondernemer De Opstartfabriek zeker: “Het is heel leuk opgezet en je wordt goed wegwijs gemaakt. ”

Wilt u ook kandidaat worden bij De Opstartfabriek? Schrijf u dan hiernaast in voor het aankomende seminar.

Comments are closed.