fbpx

Django Boer (53) organiseert themavluchten boven Rotterdam

In het AD van 25 juni staat het inspirerende verhaal van Django Boer, deelnemer aan De Opstartfabriek, die aan het eind van de zomer met de eerste WOII-themavlucht de lucht in wil. Met smartphones of tablets als gids zien passagiers van Aeroplanecruise Rotterdam bijvoorbeeld de nieuwe architectuur van Rotterdam, of gevechtsvliegtuigen uit WOII.

Op vierhonderd meter hoogte Duitse gevechtsvliegtuigen zien langskomen, of de brandgrens van het bombardement op Rotterdam vanuit de lucht zien. Met de themavluchten van Aeroplanecruise Rotterdam is het binnenkort mogelijk. Django volgt bij De Opstartfabriek een traject waarin hij zijn plannen aan het realiseren is.
,,Het is gewoon leuk om nieuwe concepten te bedenken”, verklaart de Rotterdamse piloot. ,,Daarnaast vind ik het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor technische opleidingen.” Een deel van het onderzoek heeft Django dan ook gedaan samen met vmbo-leerlingen van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) in Rotterdam. Ook een deel van het marktonderzoek heeft hij door studenten laten uitvoeren. Zo kon hij vaart maken met het project zonder zelf alles te hoeven organiseren en uitvoeren

Comments are closed.