fbpx

Marlies de Vries (52) begint eigen ‘klusbedrijf’

Deelname aan De Opstartfabriek is voor Marlies de Vries tot dusver al een groot succes. Anders dan de voorgaande verhalen over onze kandidaten, gaat het dit keer niet over een bedrijfsovername, maar over het starten van een eigen onderneming. De Schiedamse met gouden handjes begint – als alles voorspoedig verloopt – op 1 oktober aanstaande met haar eigen klusbedrijf, waarbij ze zich vooral wil richten op senioren en alleenstaande vrouwen. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Het belangrijkste is het verzinnen van een naam, daar ben ik nog niet volledig uit.”

Toen Marlies via Janet van Huisstede van de Winkelmeiden hoorde over De Opstartfabriek en een kijkje nam op de Facebookpagina en website, was ze er vrij snel uit: ik doe mee. Na inschrijving, een bezoek aan het seminar en een intake begon het persoonlijke begeleidingstraject. “De lessen heb ik inmiddels allemaal afgerond en ik word nog steeds begeleid door mijn vaste coach. Aan het begin van het traject heb ik wel gekeken naar bedrijfsovernames, maar dat is toch niet echt mijn ding. Ik wilde niet stappen in een bestaande onderneming en de verantwoordelijkheid voor personeel dragen. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om mijn eigen bedrijfje op te zetten.”

En dat wordt een klusbedrijf, alhoewel die term de lading van haar werkzaamheden niet helemaal dekt. “Ik kom geen keukens of badkamers plaatsen. Alhoewel, zeg nooit nooit, maar nu nog niet.”

Klein onderhoud
De handige dame heeft een specifieke groep klanten voor ogen. Klusjesmannen zijn er in overvloed, maar de klusjesvrouwen, daar zijn er niet zoveel van te vinden. “En ik denk dat alleenstaande vrouwen of senioren het soms prettiger vinden om een vrouw over de vloer te hebben, dan een man. Het gaat mij vooral om het ontzorgen van mijn klanten. Daarom doe ik voornamelijk klein onderhoud (kapotte lamp vervangen, lekkende kranen weer dichten), laminaat leggen, schilderen, behangen en tuinen onderhouden (niet het echte hovenierswerk, maar bijhouden van planten en struiken en onkruid wieden).

Op dit moment legt ze de laatste hand aan het opzetten van haar eigen bedrijf en mag ze de theorie de ze geleerd heeft over het ondernemerschap in de praktijk gaan brengen. “In de komende weken hak ik een knoop door over de naam. Dan kan ik mij inschrijven bij de KvK en kan het grote avontuur beginnen.”

Update

Marlies heeft zich ingeschreven bij de KvK en is al druk met de eerste opdrachten. De site van De Werkvrouwen is nog in ontwikkeling, maar aanvragen kan je al doen.

Wilt u ook een eigen bedrijfje opzetten of bent u geïnteresseerd in een bedrijfsovername? Schrijf u dan – hier aan de rechterzijde van de pagina – in voor het aankomende seminar.

Comments are closed.