fbpx

Henk Joemman (54) ziet ondernemersdroom hopelijk snel in vervulling gaan

Na ruim 36 jaar in dienst te zijn geweest bij een baas, is het moment voor Henk Joemman éindelijk daar: hij kan zo goed als zeker beginnen met zijn eigen bedrijf. Een droom die hij als sinds zijn vijftiende koestert. Over het aanbod van zijn huidige werkgever om een deel van de onderneming over te nemen, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Met hulp van De Opstartfabriek is de overname (zo goed als zeker) realiteit geworden en over een aantal weken gaat Henk met HMG Supplies van start: een projectinrichtbedrijf met vitrines en confectierekken.

Verkopen zit bij Henk in het bloed. Hij is dan ook al zijn hele werkzame leven actief als verkoopadviseur: “Dat is wat ik echt het beste kan.” Toch heeft hij het hebben van een eigen bedrijf altijd wel in zijn achterhoofd gehouden. Toen zijn werkgever – een projectinrichter – vroeg of hij een divisie van het bedrijf over wilde nemen, was de keus snel gemaakt. “Maar ja, hoe ga je dan verder?”

Via een kennis uit de straat kwam Henk in contact met De Opstartfabriek: “Het is heel lastig om uit te vinden waar je moet beginnen. Financiering, businessplannen, het recht houden op een uitkering via het UWV, dat zijn lastige dingen om zelf goed te regelen. Gelukkig hebben de mannen van De Opstartfabriek hier veel verstand van en hebben ze me flink gesteund en geholpen met alles uitzoeken.”

Nu alle ‘startup administratie’ geregeld is, is Henk aan de slag gegaan met een goede oriëntatieronde hoe hij zijn bedrijf het beste vorm kan geven. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een goed functionerende website en het juist vermelden van de producten die hij verkoopt. “Zo kan ik – als alles tot in de puntjes geregeld is – gelijk goed van start. En dat is hopelijk 1 december van dit jaar.”

Wilt u ook graag het heft in eigen handen nemen en een onderneming overnemen? Schrijf u dan –aan de rechterzijde van deze pagina – in voor het aankomende seminar.

Comments are closed.