fbpx

Bart van Bazel (58) start eigen bedrijf succesvol op met hulp van De Opstartfabriek

Toen er een reorganisatie bij zijn toenmalige werkgever boven zijn hoofd hing, was het voor Bart van Bazel (58) duidelijk: ik begin mijn eigen bedrijf. Het hebben van een eigen onderneming speelde al lang in zijn hoofd en hij heeft er nog geen seconde spijt van: “De Opstartfabriek heeft me geholpen bij het geven van praktische handvatten: hoe werkt de administratie, de relevantie van een goedwerkende website, enzovoorts.” Bazel Acoustic Solutions is inmiddels een feit en Bart ziet een succesvolle toekomst voor zich.

Na een lange tijd als Key Accountmanager te hebben gewerkt bij een bedrijf gespecialiseerd in lawaaibeheersing van machines e.d., was het voor Bart van Bazel mooi geweest. De tijd voor het hebben van een eigen bedrijf met de opgebouwde expertise was aangebroken. “Via een oud-collega hoorde ik van De Opstartfabriek. Hier beginnen ze vaak met het ‘onderzoeken’ van deelnemers: willen ze wel echt een eigen bedrijf beginnen als ze horen wat er allemaal bij komt kijken? Maar dat stadium heb ik overgeslagen, ik was ervan overtuigd dat ik een eigen bedrijf wilde en in welke sector, dus ik ben gelijk van start gegaan.”

Vliegende start
Het traject van Bart begon afgelopen juni en op 1 oktober is zijn bedrijf Bazel Acoustic Solutions officieel van start gegaan. Een vliegende start mogen we wel zeggen, want het netwerk dat Bart de afgelopen jaren opbouwde komt nu goed van pas. “Klanten van mijn vorige werkgever zoeken mij weer op omdat ze graag met mij in zee willen gaan nu ik in dezelfde branche een bedrijf heb opgezet. Dat zorgt voor een basis van een fijne klantenkring.”

Hij vind het heerlijk om zijn eigen tijd in te delen, eigen ontwikkeling in de hand te hebben en zijn eigen strategie en koers uit te kunnen zetten. “Maar ik besef me ook heel goed dat het ondernemen ook een risico met zich mee brengt, dat het uitblijven van investeerders of betalingen van projecten voor problemen kan zorgen.”

Het toekomstbeeld heeft Bart ook al compleet: “Ik wil veilig en verantwoord groeien, niet ten koste van alles. Als ik 35 jaar was geweest, had ik misschien wel gezegd: ik wil 15 man voor me hebben werken. Maar het belangrijkste is nu het voor mezelf goed voor elkaar hebben, wat meer vermogen opbouwen en eventueel een tekenaar/projectleider of montageploeg in dienst hebben. Daarna zien we wel weer verder. Het is in ieder geval zo dat ik het zelf heel erg naar me zin moet hebben, mooi werk en leuke klanten.

Wilt u ook de hulp van De Opstartfabriek bij het opzetten van uw eigen bedrijf? Of wilt u een bestaande onderneming overnemen? Schrijf u dan in voor het aankomende seminar via de kolom hier aan de rechterzijde van de pagina.

Comments are closed.