fbpx

De Opstartfabriek helpt Carolien Paijralbe (49) bij uitbreiden jam- & geleibedrijfje

Carolien Paijralbe uit Den Haag is bijna wekelijks op verschillende markten te vinden met haar zelfgemaakte jam en gelei. Samen met De Opstartfabriek onderzoekt ze de mogelijkheden om haar eigen bedrijf goed van de grond te krijgen. “Ik sta al ingeschreven bij de KvK en mijn Carolientje’s zijn al op steeds meer plekken te vinden,” vertelt Carolien. Door trainingen van De Opstartfabriek en een extra cursus financiële administratie, begint ze in ieder geval met een goede basiskennis.

Carolien kwam via het UWV achter het bestaan van De Opstartfabriek, doordat het uitkeringsinstituut een samenwerking met de Rotterdamse onderneming heeft. “Dus ik ben op Facebook gaan kijken wat het inhield en het sprak me heel erg aan.”

Een tijd terug is Carolien begonnen met het produceren van haar eigen jam en gelei, na het zien van een Engels kookprogramma op televisie. “Daar maakten ze niet de standaard jams; maar bijzondere smaken. Dat leek mij ook wel wat. Ik ben begonnen met een appel-chiligelei, die mijn man in zijn restaurant ’t Boterhuis in Delft bij het kaasplankje serveerde. Inmiddels zijn er verschillende smaken bijgekomen als mango-chilijam en appel-passievruchtgelei.”

Aan de keukentafel 
Sinds een aantal weken heeft Carolien weer een fulltimebaan gevonden, maar het maken van de Carolientje’s – thuis aan de keukentafel – gaat gewoon door. En de zaken gaan goed. De potjes zijn er al in zeven smaken en naast het restaurant van haar man, ook te vinden in een groente- en fruitzaak in Delft. Binnenkort breidt een bakker in de buurt ook het assortiment uit met de jams en geleien. Ook is de Haagse ondernemer regelmatig te vinden op markten, om de producten te verkopen.

Over een half jaar hoop Carolien wel zover te zijn om haar onderneming naar een hoger niveau te tillen en misschien zelfs wel een winkeltje te openen. “Met behulp van De Opstartfabriek ben ik qua kennis inmiddels al goed onderlegd en is het fijn dat je bij de heren met vragen terecht kan, maar het is nog even uitvinden hoe en wat. Het komt helemaal goed!”

 

Wilt u ook een eigen bedrijfje opzetten of bent u geïnteresseerd in een bedrijfsovername? Schrijf u dan – hier aan de rechterzijde van de pagina – in voor het aankomende seminar.

Comments are closed.