fbpx

Jacob heeft zijn focus al voor na de overname!

Na succesvolle jaren als mede-eigenaar van een autobandengroothandel, koos Jacob Zoutewelle uit Rotterdam er enige tijd geleden voor om na 24 jaar uit het bedrijf te stappen. Hij heeft sindsdien niet stilgezeten en werkte o.a.  in de administratie bij het bandenmontagebedrijf van zijn zoon en kocht ontroerend goed op om te verbouwen en te verkopen. Toch bleef het ondernemerschap kriebelen en miste hij de prettige druk van het ondernemen. Na het lezen van een artikel in het Algemeen Dagblad over de Opstartfabriek wist hij waar hij zijn licht moest gaan opsteken om weer zelf te gaan ondernemen, zonder alles van scratch af aan te moeten opbouwen.

Want de vraag ‘hoe te ondernemen?’ was niet zozeer wat hem bezighield, maar hij zocht wel wat handvatten  te beginnen. ‘’Na een tijd uit de roulatie zijn geweest, moet je de focus weer terugvinden.’’ aldus Jacob. Dat hij de ervaring van het ondernemen al heeft moge duidelijk zijn, maar er waren zeker aspecten waar hij een frisse wind voor kon gebruiken. Dankzij de Opstartfabriek kreeg hij onder andere nieuwe inzichten in het maken van een business canvas, het vinden van de juiste doelgroep, de inzet van social media en het vinden van het juiste bedrijf. Naast het feit dat Jacob het traject van de Opstartfabriek als erg fijn ervaart, vertelt hij ook dat er een band ontstaat tussen de deelnemersgroep. Via de smartphone houden zij elkaar op de hoogte van hun traject en ook een afspraak buiten de Opstartfabriek om is hun niet vreemd. Het delen van elkaars ervaringen geeft positieve energie!

Jacob had een duidelijke wens om een bedrijf over te nemen en tijdens zijn zoektocht stuitte zijn oog op een eerste- en tweedehands interieurgroothandel in het zuiden van het land. Bij dit bedrijf kreeg hij weer het gevoel zijn ondernemersvlam te kunnen branden. Na een aantal bezoeken aan het bedrijf en gesprekken met de huidige eigenaren verder, voelde dit bedrijf als een match en is het proces tot overname momenteel in volle gang.

Jacob heeft zijn focus al voor ogen na de overname van het bedrijf: ‘’Ik kijk ernaar uit om mijn sausje in het bedrijf te gieten, de social media aan te pakken en naar een succesvol bedrijf uit te groeien dat zich uitbreidt naar meer steden.’’ Deze uitdaging hoeft Jacob niet alleen aan te gaan, want zijn jongste zoon staat al in de startblokken om met zijn vader mee te gaan.

Z0ek je ook naar mogelijkheden om jouw ondernemersvlam te ontsteken? Of heb je hulp nodig bij het overnemen van een bestaande onderneming? Of bij het opzetten van jouw eigen bedrijf? Neem dan contact met ons op.
Ben je ouder dan 45 en nog werknemer, of heb je al een kvk-inschrijving? Dan bieden we je loopbaanadvies tegen een sterk gereduceerd tarief!

Comments are closed.