fbpx

Amandio Cruz (53) hard op weg om toko uit 1914 over te nemen

Motivatie is één van de belangrijkste hoofdingrediënten voor een succesvolle overname van een MKB-bedrijf. En met die motivatie zit het bij Amandio Cruz wel goed. Hij droeg zelf een bedrijf aan dat hij wil overnemen en loopt er nu regelmatig onbetaalde stage. “Als alles goed gaat, neem ik per 1 november aanstaande Toko De Waart aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam over. Ik steek nu zo veel mogelijk tijd in het leren kennen van het bedrijf en de vaste klantenkring, want dat is hartstikke belangrijk.” De Opstartfabriek ondersteunt Amandio bij de overname van de zaak.

Na twintig jaar achter de computer te hebben gezeten als financieel medewerker bij onder meer Robeco en CNV is het mooi geweest. Het is tijd voor een andere uitdaging. “Eerst dacht ik erover om een Portugees restaurant te beginnen. En na het uitwerken van wat plannen bij ik al vrij snel bij De Opstartfabriek terechtgekomen.”

Maar als Amandio hoort dat De Waart overweegt ermee te stoppen, veranderen de plannen. “Ik wist: dit wil ik overnemen. Het is iets wat veel beter bij mij past. Hier is een vaste klantenkring en kan ik voortborduren op de succesvolle formule die de toko al jarenlang heeft. Al ga ik er wel voor zorgen dat de toko op internet beter zichtbaar is. Ik bewaar de authenticiteit, maar ga een paar kleine dingetjes veranderen.”

Viswinkel
Het pand, dat ruim 100 jaar geleden dienst deed als viswinkel, is langzaamaan getransformeerd naar een toko. “En nu komen allerlei nationaliteiten hier hun boodschappen halen.” Kennis van alle producten krijgt hij van de eigenaren van de toko. Informatie over het runnen van een bedrijf krijgt hij van mannen achter De Opstartfabriek.

Waar sommige kandidaten een tijdje nodig hebben om uit te zoeken welke richting ze op willen, gaat het bij Amandio allemaal in rap tempo. “Ik loop nog niet zo lang bij De Opstartfabriek rond, toch vind ik het een fijn dat ik zo snel aan de slag kon en nu al stages loop. De Opstartfabriek helpt me naar de overname toe. En als het eenmaal november is, dan staan ze altijd nog een lange tijd voor me klaar, zodat ik met al mijn ondernemersvragen bij ze terecht kan. Dat is fijn om achter de hand te hebben.”

Update

Amandio heeft Toko de Waart eind 2018 overgenomen. Toko De Waart is niet alleen gespecialiseerd in de “tropische” Surinaamse, Antilliaanse en Kaapverdiaanse keuken, maar heeft ook veel voor de Indiase en Javaanse keuken.

Toko De Waart
Nieuwe Binnenweg 357-B
3023 EJ Rotterdam
tel. 010-4770956

Is het overnemen van een goedlopend MKB-bedrijf misschien ook iets voor u? Woon dan het eerstvolgende gratis seminar bij! Inschrijven kan rechts van dit artikel of door ‘hier‘ te klikken.

Binnenweg behoudt Toko de Waart

Wat een mooi verhaal in het AD Rotterdams Dagblad over Amandio Cruz!

“Hier vind je de perfecte opvolger voor je bedrijf?”

We waren vandaag te gast bij BNR. Roelof Hemmen interviewde Cornelis Los in de Deep Dive over hoe je de perfecte match vindt als je op zoek bent naar een opvolger voor je bedrijf.

Comments are closed.